Nytt recept - Asieninspirerad spetskålsallad

Måste dela med mig av ett recept på en asieninspirerad spetskålsallad. Har inte gjort den sedan i somras men återupplivade den häromdagen och den är bara SÅÅÅ fräsch! Passar lika bra på sommaren till grillat som till kycklingen eller torsken i matlådan ;) 
 
 
 
 
 
 
 
Du behöver:
 
1 spetskålshuvud modell större
1 färsk chilifrukt 
2 vitlöksklyftor
2st lime
1/2 - 1 kruka koriander
salt 
peppar
 
Hacka ner kål, chili och koriander samt pressa vitlöksklyftorna. Pressa över saften från limen och salta och peppra efter smak. Ogillar man "thai-stark" mat är min rekommendation att skrapa ur fröna ur chilifrukten men jag brukar dra i hela skiten. Lite extra förbränning har väl ingen dött av? :P Godast dagen efter när den fått stå och "dra" i kylen. 
 
Så, det var mitt fredagstips till er :) 
 
Dags att dra ihop lite äggvitefluff som "dessert" och sista mål.. Har vart så förbannat hungrig de senaste dagarna/nätterna och inatt gav jag upp klockan 02 och var tvungen att dra några skivor kalkon för att ens kunna sova.. Bara att hålla ut - åtminstonde är det ett kvitto på att kroppen börjar samarbeta med mig igen och att man faktiskt börjar tappa. Samt ett förmodat resultat av de senaste dagarnas hållkäftenpass på gymmet. Nu är det som sagt dessertdags! (Antar att man är tämligen dietskadad som kallar äggvitefluff dessert...men what the hell) :P
 
 

Kommentarer :

#1: Emilie

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter myTaste.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.mytaste.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@mytaste.se.

Med vänlig hälsning,
Emilie
myTaste.se

skriven

Kommentera inlägget här :